Internationalt

Internationalt

Skole og Forældres årsberetning 2015

Nordisk Komité for Forældresamarbejde (NOKO)

Skole og Forældre mødes to gange om året med forældreorganisationer fra de øvrige nordiske lande. Forårets møde fandt sted i Stockholm og her deltog både sekretariatsledere og foreningsformænd til en drøftelse af forskelle og ligheder mellem de nordiske skolesystemer. Ved dette møde blev ansvaret for sekretariatet i NOKO overdraget fra Skole og Forældre til Hem og Skole i Finland.

Efterårets møde fandt sted i Reykjavik, hvor der blev arbejdet med planlægning af den fælles nordiske konference i Stockholm til september 2016.  Konferencen er afslutningen på det svenske formandskabs arbejde med teamet "Samverkan och inflytande mellan skola och hem" Et tema som er aktuelt og relevant i hele Norden. Konferencen er primært for foreningernes bestyrelser og samarbejdspartnere. Læs mere på www.nordiskkomite.org

European Parents Association (EPA)

Skole og Forældre er medlem af European Parents’ Association (EPA) og deltager som regel med formand, næstformand og sekretariatschef på dets to årlige møder/konferencer.
Mødet i Prag i april måned med temaet: Supporting parents to become the best primary educators” bød på et inspirerende besøg på en tjekkisk skole, der udmærkede sig ved synlig læring for eleverne og en næsten nordisk kammeratlig tone mellem lærere og elever. Ved konferencen var der bl.a. danske hovedtalere ved den efterfølgende debat, nemlig Casper Rongsted og Rasmus Schiellerup med deres performance Verdens bedste danske skole. De to oplægsholdere gav også et oplæg med Skole og Forældres landsformand om dansk skoletradition og samarbejde mellem skole og hjem. 

Forskellene mellem de europæiske lande er store, men på trods af det, eller netop derfor, er der meget inspiration at hente til det hjemlige arbejde med skole-hjem-samarbejdet. Årets andet møde afholdes i Luxemburg til december.
 

<Forrige - Næste>

(Gå til beretningens indholdsfortegnelse)

Senest opdateret den

23. februar 2021

af

Læs også

06.11.18
Forældrerådgivningen
Skole og Forældres årsberetning 2018
05.11.18
Skole og Forældre i tal
Skole og Forældres årsberetning 2018